Forskning och Innovation – FoI


Omvärldsbevakning och framtidsstudier har under de senaste åren beskrivit en förändrad säkerhetssituation och hotbild och identifierat väsentliga svagheter i samhällsförsvaret. Prognoserna inför framtiden präglas av en stor osäkerhet. Utvecklingen av Sveriges framtida resiliens och försvarsförmåga ställer krav på nya koncept, ny teknik, nya metoder och specialistkompetenser. Forskning och innovation (FoI) är ett av de mest kraftfulla sätten att hantera osäkerheter samt att tillvarata möjligheter som skapas genom nya metodiska och vetenskapliga genombrott.

I Sveriges nya totalförsvar utgör en förstärkt cybersäkerhetsförmåga en viktig del. Hybridhot och påverkansoperationer pågår i en gråzon som skapar omedelbara och allvarliga risker för den nationella säkerheten. Allt fler verksamheter påverkas och det finns en ökande medvetenhet om att samhällets kontinuerliga utveckling mot ökad försvarsförmåga och tålighet mot påfrestningar kräver en kombination av forskning, innovation och studier, inte minst inom cybersäkerhetsområdet.


Utbildningar/övningsverksamhet
Civsec erbjuder såväl fasta utbildningar och föreläsningar som framtagande av unikt anpassade lösningar för våra kunder. Vi erbjuder utbildningar inom GRC, Informations- och cybersäkerhet, Systematiskt säkerhetsarbete samt inom Forskning och Innovation. Nedan presenteras våra aktuella utbildningar.
Civsec erbjuder även övningsverksamhet inom respektive område, med fokus på kontinuitets-, incident- och krishantering. Övningar används för att validera policys, planer, processer, träning, utrustning och avtal mellan organisation; att förtydliga och träna personal i roller och ansvarstagande, förbättra koordination och kommunikation mellan organisationer, identifiera svagheter, förbättra organisatorisk förmåga och identifiera möjligheter för förbättringar. Vi hjälper er genom att planera, utföra och utvärdera övningar. Vår kunskap täcker ett brett fält av övningar – från diskussionsbaserade till operationella övningar; seminarier; workshops, samt praktiska övningar (enligt ISO 22398).

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Civsec AB, 2025. Inga cookies, inga script, inga databaser, bara statisk HTML för er säkerhet.
Telefon: +46 (0) 766 37 61 03 , epost